21.3 C
Sibiu
joi, iunie 20, 2024

Alături de copiii de la secția de Oncopediatrie

Un proiect de suflet al Asociației Zaharia Bârsan se...

Corul Bisericii din Râșnov la Sighișoara

Cântați-i Lui cântare nouă, cântați-i frumos, cu...

Întâietatea femeii

Foarte mulți cred că, întâietatea care se...

Acțiune caritabilă la Biserica ‟Învierea Domnului‟, din Dumbrăveni

ArticoleAcțiune caritabilă la Biserica ‟Învierea Domnului‟, din Dumbrăveni

30În a patra duminică după Paști, a avut loc în Biserica ‟Învierea Domnului‟, din Dumbrăveni, după Sfânta Liturghie, o strângere de fonduri pentru Asociația GIO (Generații Iubite și Ocrotite), o asociație care sprijină femeile aflate în criză de sarcină, atât cu suport moral și consiliere, cât și cu diverse resurse materiale necesare creșterii copiilor cărora li se oferă șansa la viață.

Astfel, sub egida “O prăjitură pentru o viață”, credincioșii parohiei noastre s-au implicat în mod activ pentru a oferi o mână de ajutor femeilor care renunță la gândul de avort și aleg viața, pregătind, cu mult drag și spor, prăjituri ce au fost puse în vânzare în curtea bisericii. După ce credincioșii au luat parte la Ospățul Euharistic, mai apoi cu toții s-au ospătat și trupește cu bucatele alese pe care le-au pregătit special pentru noi, din suflet și cu mult suflet. La finalul Sfintei Liturghii a avut loc strângerea de fonduri prin vânzarea prăjiturilor căci doar dăruind, vom putea dobândi. Prin vânzare de prăjituri, cu fondurile obținute vor fi cumpărate lucruri de care bebelușii au cea mai mare nevoie. Lapte praf, pătuțuri, cărucioare, scutece sau haine, toate acestea vor putea fi achiziționate, pentru ca cei mici să ducă o viață cât mai bună și să crească frumos.

„Ne dorim să implicăm comunitatea în a susține concret viața, în a face un gest concret spre a ajuta mamele, care deși au stat pe banca de așteptare pentru a face avort, în urma consilierii au ajuns la concluzia că viața este dar de la Dumnezeu și trebuie să îi acorde dreptul”, spune dr. Iulia Maria Rădeanu, președinte al Asociației GIO.

Mărturisim că am plecat mai încărcați și cu o bucurie în suflet pentru că am reușit să transmitem un gând frumos și să promovăm binele. Toate acestea spre slava lui Dumnezeu și în sprijinul copilașilor născuți, dar și pe a celor care urmează să se nască. Mulțumim tuturor credincioșilor, de la mic la mare, pentru bunăvoința de a se implica în această strângere de fonduri, fiecare după puterile sale, și mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit să putem primi, în lăcașul nostrum, voluntari ai acestei frumoase asociații care oferă șansa copiilor la viață.

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles