21.3 C
Sibiu
joi, iunie 20, 2024

Corul Bisericii din Râșnov la Sighișoara

Cântați-i Lui cântare nouă, cântați-i frumos, cu...

Întâietatea femeii

Foarte mulți cred că, întâietatea care se...

Alături de copiii de la secția de Oncopediatrie

ArticoleAlături de copiii de la secția de Oncopediatrie

Un proiect de suflet al Asociației Zaharia Bârsan se desfășoară de trei ani la secția de Hemato-Oncopediatrie, din cadrul Spitalului Clinic de Copii din Brașov. Acesta a fost inițiat de părintele Iustin și susținut de membrii și voluntarii asociației. Este vorba despre crearea „Dulăpiorului cu surprize”, care este plin cu multe jucării noi, diversificate, ce sunt oferite în semn de susținere și prețuire de către asociația noastră copiilor de toate vârstele cu afecțiuni hemato-oncologice și care trec prin experiențele dureroase și traumatizante ale tratamentului oncologic, fiind o susținere morală atât pe copiii internați, cât și pentru părinții acestora. Astfel, de-a lungul celor trei ani au fost oferite sute de jucării copiilor internați pe această secție.

La sfârșitul fiecărei proceduri medicale, fiecare copil își alege o jucărie cu care „se împrietenește” rapid și pe care o ia acasă. La terminarea protocolului oncologic, pentru a sărbători victoria micuțului pacient, mergem cu tort, sucuri și un cadou personalizat și creăm câte o mică „petrecere” împreună cu personalul medical al secției prin care sărbătorim izbânda fiecărui copilaș în parte în lupta extraordinar de grea și nedreaptă cu această maladie nemiloasă.

Deoarece micuții pacienți sunt reținuți luni de zile în spital pentru efectuarea protocoalelor oncologice, sărbătorim, de asemenea, fiecare zi de naștere sau onomastică a acestora atunci când aceste momente aniversare au loc în perioada internării, pentru a le aduce zâmbete pe chip și puțină bucurie din firescul vieții.

Pe data de 1 iunie 2024, de Ziua Internațională a Copilului, pentru al treilea an consecutiv, am fost din nou alături de copiii internați pe secția de oncopediatrie.

Bineînțeles, acești copii minunați au fost sărbătoriți cu cel mai delicios tort “Gustos” oferit cu multă iubire de către prietenii noștri de la Deliciile Kronstadt și cu câte un cadou dulce-dulce! Mulțumim cu recunoștință Echipa Deliciile Kronstadt pentru bunătatea și generozitatea lor dovedite cu atât de multă consecvență! Ne bucurăm imens că reușim să aducem bucurie în sufletele neprihănite ale acestor mici luptători!

În acest an dedicat „Pastorației și îngrijirii bolnavilor”, asociația noastră cultural-filantropică va continua cu aceeași dăruire proiectele începute atât în domeniul educației și culturii, cât și al filantropiei.

Asociația Zaharia Bârsan – fost înființată la inițiativa părintelui Iustin Gârleanu, slujitor al Bisericii Sfântul Nicolae din Sânpetru, județul Brașov, cu binecuvântarea ÎPS Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, avându-i printre membrii fondatori și Parohia Ortodoxă Sânpetru II.

Suntem recunoscători și mulțumim tuturor susținătorilor noștri! Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Pr. Iustin Gârleanu
Președintele Asociației Zaharia Bârsan

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles