10.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Corul Bisericii din Râșnov la Sighișoara

Cântați-i Lui cântare nouă, cântați-i frumos, cu...

Întâietatea femeii

Foarte mulți cred că, întâietatea care se...

Paștile, credința și știința

Din primele secole, creștinii nu s-au înțeles...

Liturghie • Pastorație • Mărturisire

Agenda IerarhuluiLiturghie • Pastorație • Mărturisire

Î.P.S. Dr. LAURENŢIU STREZA, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului

Marți, 1 martie. Înaltpreasfinția Sa a avut program de audiențe și lucrări de birou.

Miercuri, 2 martie. A prezidat ședința Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului.

Vineri, 4 martie. A avut program de lucru la cabinet.

Duminică, 6 martie. A săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sf. Proroc Ilie” și „Sf. M. Mc. Mina” din cartierul sibian Turnișor. În cadrul Sfintei Liturghii, di- aconul Mihai Avram a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Nocrich din Protopopiatul Agnita, județul Si- biu, iar teologul Alin Ilie Bîrsan a fost hirotonit diacon. Pentru activitatea depusă pe plan misionar-pastoral la parohia sibiană, Pr. Gheorghe Negrea a fost hirotesit iconom stavrofor. La final, a adresat credincioşilor un cuvânt de învățătură.

Luni, 7 martie. A slujit la Catedrala Mitropolitană la slujba Pavecerniței Mari și a Canonului Sfântului Andrei Criteanul. A adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură.

Marți, 8 martie. A slujit la Catedrala Mitropolitană la slujba Pavecerniței Mari și a Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

Miercuri, 9 martie. A participat la Catedrala Mitro- politană la Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, iar seara a slujit la slujba Pavecerniței Mari și a Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

Joi, 10 martie. A slujit la Catedrala Mitropolitană la slujba Pavecerniței Mari și a Canonului Sfântului Andrei Criteanul. A adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură.

Vineri, 11 martie. A participat la Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, săvârșită la Catedrala Mitropolitană. În seara aceleiași zile, a susținut în Aula Ioan Mețianu a Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu conferința cu tema „Rugăciunea, scară spre cer”, orga- nizată de către Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS). În cadrul acesteia a răspuns la întrebările venite din partea celor prezenți, iar la final a oferit daruri tuturor participanților la concursul eparhial „Rugăciunea, scară spre cer”.

Duminică, 13 martie. A săvârșit Sfânta Liturghie și a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Daniel Mocanu a fost hirotonit preot pentru Parohia Luţa din Protopopiatul Făgăraș, judeţul Braşov.

Luni, 14 martie. A prezidat în Sala „Spiridon Cân- dea” a Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” ședința Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Si- biului, la care au participat și protopopii din eparhie.

Marți, 15 martie. A participat în Aula Ioan Mețianu a Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu la lucrările Cercului pastoral „Preotul de caritate și slujirea aproapelui”, care a reunit preoții de la unitățile de cult misionare din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului. Cu acest prilej, şi-a exprimat recunoştinţa faţă de preoţii de ca- ritate din eparhie şi a subliniat importanţa misiunii lor în unităţile în care activează.

Miercuri, 16 martie. A participat la Liturghia Da- rurilor mai înainte sfințite, săvârșită la Catedrala Mi- tropolitană.

Joi, 17 martie. A avut program de audiențe și lucrări de birou.

Vineri, 18 martie. A participat la Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, săvârșită la Catedrala Mitropolitană.

Sâmbătă, 19 martie. A participat la slujba religioasă care a precedat Olimpiada de religie din județul Sibiu, desfășurată la Liceul Tehnologic de Construcții și Arhi- tectură „Carol I”. Cu acest prilej, i-a binecuvântat pe elevii participanți și pe profesorii lor, oferindu-le daruri.

Duminică, 20 martie. A oficiat slujba de sfințire a picturii Bisericii „Sf. Mc. Pantelimon” și „Sf. Ier. An- drei Șaguna” din Sibiu. A săvârșit Sfânta Liturghie, în cadrul căreia diaconul Alin Ilie Bîrsan a fost hirotonit preot pentru Parohia Săliște 2 din Protopopiatul Săliște, județul Sibiu. La final, Înaltpreasfinția Sa a adresat credincioşilor un cuvânt duhovnicesc, iar celor implicați în lucrarea de înfrumusețare a lăcașului de cult le-a acordat acte de cinstire.

Luni, 21 martie. A avut program de audiențe și lucrări de birou. A prezidat ședința Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului.

Marți, 22 martie. A prezidat comisia de evaluare din cadrul examenului de capacitate preoțească, sesiunea de primăvară, desfășurată în Sala Profesorală a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna”.

Miercuri, 23 martie. A participat la Liturghia Da- rurilor mai înainte sfințite, săvârșită la Catedrala Mi- tropolitană.

Joi, 24 martie. A prezidat ședința Permanenței Con- siliului Eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului.

Vineri, 25 martie – Praznicul Bunei Vestiri. A oficiat slujba de târnosire a Bisericii „Buna Vestire” din Sibiu, lăcaș istoric cunoscut și ca „Biserica din groapă”. A săvârșit Sfânta Liturghie și a adresat credincioșilor un cuvânt de învățătură. La final, Pr. Vasile Cheslerean și Pr. Ilie Arseniu de la această biserică au fost hirotesiți iconomi stavrofori, iar domnilor Dumitru Ghișe, Gheorghe Aldea și Mircea Dumitru le-a acordat distincția „Crucea Șaguniană pentru mireni”. De asemenea, a acordat acte de cinstire şi altor binefăcători.

Duminică, 27 martie. A săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Buna Vestire” din Brașov. Cu acest prilej, i-a binecuvântat pe cei prezenți și a rostit un cuvânt de învățătură. În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Nedelea Vasile a fost hirotonit diacon pentru Parohia Lunca Câlnicului din Protopopiatul Prejmer-Săcele, județul Brașov. La final, a oferit distincția mitropolitană „Crucea Șaguniană pentru mireni” domnului chestor Valen- tin Flucuș și domnului Vasile Marinescu, iar elevilor care au obținut rezultate remarcabile la etapa județeană a Olimpiadei de religie le-a oferit diplome și premii.

Luni, 28 martie. A avut program de audiențe și lu- crări de birou.

Marți, 29 martie. A prezidat ședința Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului.

Miercuri, 30 martie. A participat la Liturghia Da- rurilor mai înainte sfințite, săvârșită la Catedrala Mi- tropolitană.

Joi, 31 martie. A avut program de lucru la cabinet

Pr. Dr. Cristian VAIDA

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles